Sigla

luni, 1 august 2016

Tabara de vara de la munte - Satul Prunilor, iulie 2016


  Intr-o zona superba, inconjurata de masivele muntoase Leaota, Bucegi si Baiului, complexul Satul Prunilor a gazduit tabara de vara de la munte din acest an.


  Ca in fiecare tabara, am avut organizate multe activitati in care copiii s-au implicat cu entuziasmul si bucuria ce-i caracterizeaza, intr-un “iures” interminabil, din zori si pana seara.


  Fiecare zi a inceput cu antrenamente in iarba proaspat cosita, iar dupa micul dejun au fost reprize de mountain bike pe pantele generoase din jurul complexului, urmate de antrenamente de aikido in sala.






  Dupa pranz si odihna de dupa-amiaza au urmat alte antrenamente in sala si alte reprize de mountain bike, iar seara copiii s-au relaxat la un suc si o partida de sah sau puzzle.






  In fiecare noapte, inainte de culcare, am studiat cerul si hartile constelatiilor, am invatat sa identificam nordul si steaua polara, precum si Carul Mare si Casiopeea, sau la sud Scorpionul si Sagetatorul.





  Un alt prilej de bucurie a fost excursia la Pestera Ialomitei, micii cercetasi fiind fascinati de lantul grotelor uriase ce compun aceasta renumita pestera.




  Au fost zile de o calitate exceptionala, incarcate de energie si bucurie, de explorare si voiosie, a fost o tabara in care timpul a trecut pe negandite si pe care sigur o vom repeta anul viitor.